Шоколадово-какаова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Шоколадово-какаова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 парчета
"Хем шоколадова, хем какаова, но най-вече уникално вкусна - така можем най-точно да опишем тази торта"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 150 г смлени какаови
  • шоколад - 100 г натурален, начупен на парченца
  • течен шоколад - 1/3 ч.ч.
  • За крема
  • шоколад - 350 г млечен, начупен на парчета
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 малко пакетче, изстудено и нарязано на парчета
  • жълтъци - 2 бр
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 500 г заквасена
  • лешници - едро счукани за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня се разтопяват натуралният шоколад с течния шоколад. Добавяме бисквитите, до гладка смес разбъркваме и разполагаме сместа върху дъното на тортената форма. Повърхността се заглажда.

Приготвя се крема, като кравето масло и млечният шоколад се разтопяват на водна баня, след това добавяме прясното мляко и разбъркваме до гладка смес. В купа разбиваме жълтъците със захарта и смесваме с шоколадовата маса.

До гладък крем разбъркваме отново. Към крема добавяме сметаната, която вече сме разбили. Разбъркваме добре и изсипваме върху блата. Докато стане време за поднасяне, поръсваме с лешници и я вдигаме в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#189879
Потребител#189879
Пропуснали сте да напишете, че се слага желатин в крема.
20.04.2017 14:57
Диница
Диница
Тази рецепта нещо е объркана...или това не е снимката?!
27.03.2015 19:04
3