Целувчено Тирамису

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131621
Целувчено Тирамису
Снимка: Диляна
2 / 3
30/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • кафе - 250 - 300 мл подсладено
  • за крема
  • маскарпоне - 400 г
  • заквасена сметана - около 2 кофички
  • ванилова захар - 150 г
  • за украсата
  • какао - 5 с.л. тъмно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват съставките за крема и получената смес се оставя настрана. В правоъгълна тавичка се реди пласт от половината бишкоти, които са били леко сиропирани в кафето.

Отгоре се нанася внимателно малко от крема, за да се получи гладък пласт.

Следва още един ред сиропирани бишкоти и пласт крем.

Остатъкът от сместа се пълни в шприц и се шприцоват целувчици.

Полученият сладкиш се поставя в хладилник за 6 часа. След това се поръсва с какао и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: