Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Солен тарт»Бутер тарта с кайма и картофено пюре

Бутер тарта с кайма и картофено пюре

Бутер тарта с кайма и картофено пюре
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Толкова лесна за приготвяне и толкова красива, че се чудим досега как не сме се сетили"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • кайма - 250 г
  • домати - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • картофено пюре - 250 г или готово - 1 пакетче с прясно мляко (100 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете гъбите в сгорещената мазнина. Добавете каймата и гответе още 5-6 мин.

Разстелете тестото и го раздърпайте, за да се получи тънка кора.

В намаслена тава, с покрито дъно с хартия, сложете бутер кората.

Издърпайте и навийте крайчетата. Изсипете плънката и я разстелете равномерно. Наредете нарязаните на кръгчета домати върху плънката.

Сложете тавата в сгорещена фурна и печете за около 10 мин. Разбийте картофеното пюре по указания на пакета начин.

Извадете тавата, поръсете обилно с настърган кашкавал, шприцовайте розички от пюрето.

Върнете тавата във фурната и допечете соления тарт за кратко до златисто. Сервирайте топъл.

Бутер тартата с кайма и картофено пюре е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: