Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта от картофено пюре и кайма

Солена торта от картофено пюре и кайма

Veselin SlavovVeselin Slavov
Новак
32514
Солена торта от картофено пюре и кайма
Снимка: Veselin Slavov
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Време е да разнообразите традиционните печени и пържени картофи с нещо, което със сигурност не правите всеки ден, а именно солена торта от картофена пюре и кайма"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5кг
  • кайма - 500 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • доматено пюре - 3 или 4 с.л.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - към 150/200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • магданоз
  • индийско орехче
  • самардала
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правя картофено пюре с масло и мляко, сол, черен пипер и малко индийско орехче.

След като е намачкано и добре объркано, чуквам едно яйце и добре разбърквам, след това добавям кашкавал, настърган (200 г).

През това време запържвам 3 глави лук с 3 скилидки чесън и 500 г кайма.

Когато омекне лукът и е задушена каймата, слагам сол, червен пипер, черен пипер, микс зелени сухи подправки, щипка захар и добавям 3-4 с.л. доматено пюре и оставям да къкри известно време.

В намаслена форма за торта слагам ред пюре, каймата и пак пюре.

Правя декорацията на солената торта отгоре с помощта на вилица.

Запичам солената торта от картофено пюре и кайма до кафеникава коричка в предварително загрята фурна на 160°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: