Пилешки бутчета по гръцки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
05/12/2019
"Ако обичате гръцката кухня или просто искате да пробвате нещо по-различно, тази рецепта е само за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 951
  • Преглеждания за месеца380
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сварете за 5 минути в подсолена вода. Сложете пилешките бутчета в купа, към тях прибавете нарязаните на лентички чушки, лук - на полумесеци, и чесъна - на едро.

Добавете и полусварените картофи, поръсете с подправките и малко зехтин. Разбъркайте добре.

В намаслена тава наредете бутчетата и зеленчуците. Поръсете със зехтин, завийте с фолио и печете на 200 градуса до готовност.

Извадете тавичката от фурната, махнете фолиото, наредете резени домати и маслини.

Върнете обратно във фурната за още 10-15 минути, за да се допече.

Извадете и поръсете печеното пиле със сиренето.

Пилешките бутчета по гръцки са много вкусни.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар