Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Печени макарони с пиле

Печени макарони с пиле

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени макарони с пиле
Снимка: Lenka
1 / 3
01/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Колко от нас обожават пастата? Добре дошли в нашата група!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пилешко месо - 500 г мляно
  • праз - 1 стрък
  • доматен сок - 400 мл
  • магданоз - 1 щипка
  • макарони - 400 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете вода в тенджера и я затоплете, През това време сложете олиото на другия котлон, за да се запържи празът. Когато празът е готов, добавете каймата.

Поставете макароните във вряща вода да се сварят.

Подправете каймата със сол и черен пипер и залейте с доматения сок. Оставете да къкри още 10 минути и към края поръсете с магданоз.

Прецедете макароните и ги комбинирайте със соса за пастата. Поставете макароните със соса в огнеупорна тава, поставете го във фурната и го включете на 250 градуса.

Разтопете масло в тиган и добавете брашно, разбъркайте и налейте мляко. Когато млякото е готово частично, извадете макароните с кайма от фурната и ги залейте с млякото.

Върнете във фурната и печете на 200 градуса за 15 минути.

Разбийте яйцата и ги изсипете върху печените макарони с пиле. Печете още 10 минути и ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: