Начин на приготвяне
Нарежете филетата на малки кубчета. Лукът се измива и нарязва на четвъртинки. Чесънът се реже на ситно. Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на филийки.
Рибата се почиства от кости. Рибата може да бъде всякакъв вид - червена или бяла риба (пъстърва, сьомга).
В сгорещен тиган се слагат лукът, сол и черен пипер, да омекне. Добавяме чесъна за около 2 минути. Прехвърляме сместа в купа и в същата мазнина слагаме гъбите за около 7-8 минути. Към тях добавяме и рибата на кубчета. Разбъркваме и запържваме за около 4-5 минутки.
Връщаме лука и чесъна обратно в тигана. Поръсваме с брашно и разбъркваме. Добавяме горещия бульон и разбъркваме. Оставяме така, докато се сгъсти сосът. При нужда добавяме още вода. Добавяме сол и пипер.
Макароните сваряваме във вряща подсолена вода. Към тях прибавяме соса и разбъркваме. При сервиране се поръсва със ситно нарязан билки.