Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Невероятни макарони с гъби Кладница

Невероятни макарони с гъби Кладница

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7845k1k4k11
Невероятни макарони с гъби Кладница
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
31/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Невероятни макарони с гъби Кладница са идеалната вечеря, за която досега не сте се сещали"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • За гъбите
  • гъби кладница - 4 снопчета
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • лук на прах - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • хранителна мая - 1 с.л.
  • галета - около 70 г
  • брашно - ½ ч.ч.
  • растително мляко - 1 ч.ч.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • За соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • лук на прах - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сметана - 200 мл
  • мляко - ½ ч.ч.
  • пармезан - 2 с.л. (или друг вид сирене, което се топи)
  • хранителна мая - 2 с.л.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Растителното мляко се смесва в купа с оцета. Оставя се настрана. В друг съд се смесва брашното с галетата и подправките за гъбите.

Гъбите се почистват. Всяко снопче се потапя в млякото, а сред това хубаво се овалва в брашно, така че да има навсякъде от него. Пържат се в обилно олио по 3-5 минути от страна, докато стане хрупкаво.

Макароните се сваряват в подсолена вода. Заделя се ½ ч.ч. от водата им.

Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява. В сгорещено олио се запържва лукът, а малко след него се добавя и чесънът. Прибавят се подправките, заделената вода от макароните, сметаната и млякото.

След като заври, се добавя пармезанът и хранителната мая. Когато се посгъсти сосът, се прибавят отцедените макарони и се разбъркват добре.

След няколко минути се сваля от котлона и се оставя настрана за около 5 минути.

След това последно се разбърква пак, когато сосът за паста още се е сгъстил и макароните са готови за консумация.

При сервиране се капва лимонов сок, може да се добави също сушен или пресен карамелизиран лук и се поставя по 1 от панираните гъби кладница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: