Начин на приготвяне
Растителното мляко се смесва в купа с оцета. Оставя се настрана. В друг съд се смесва брашното с галетата и подправките за гъбите.
Гъбите се почистват. Всяко снопче се потапя в млякото, а сред това хубаво се овалва в брашно, така че да има навсякъде от него. Пържат се в обилно олио по 3-5 минути от страна, докато стане хрупкаво.
Макароните се сваряват в подсолена вода. Заделя се ½ ч.ч. от водата им.
Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява. В сгорещено олио се запържва лукът, а малко след него се добавя и чесънът. Прибавят се подправките, заделената вода от макароните, сметаната и млякото.
След като заври, се добавя пармезанът и хранителната мая. Когато се посгъсти сосът, се прибавят отцедените макарони и се разбъркват добре.
След няколко минути се сваля от котлона и се оставя настрана за около 5 минути.
След това последно се разбърква пак, когато сосът за паста още се е сгъстил и макароните са готови за консумация.
При сервиране се капва лимонов сок, може да се добави също сушен или пресен карамелизиран лук и се поставя по 1 от панираните гъби кладница.