Торта с шоколадов маслен крем

КристинаКристина
Новак
6325
Торта с шоколадов маслен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"А сега затворете очи и бавно се наслаждавайте на всяка хапка от тази торта"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 250 г
  • масло - 175 г
  • захар - 175 г
  • яйца - 5 бр.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • за сиропа
  • вода - 250 мл
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • за крема
  • масло - 500 г
  • пудра захар - 200 г
  • какао - 2 1/2 чл.
  • канела - на пръчки за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:

Маслото и захарта се разбиват до пухкавост и едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбива хубаво. Брашното и бакпулверът се пресяват заедно и се добавят към сместа, като се разбива само до смесване на съставките. Сместа се слага в тава, покрита с хартия за печене, и се пече на 180 градуса до готовност на блата. Блатът се оставя да изстине напълно и се разрязва на две.

Маслен крем:

Маслото се оставя да омекне и се разбива до пухкавост. След това се добавя захарта, разбива се, докато се смесят, добавя се какаото и се разбива до пухкавост.

Сироп:

Водата се загрява в тенджера на котлона, докато закъкри и се добавя захарта. Разбърква се, докато захарта се разтвори и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади леко, но задължително трябва да е топъл при използване или блатът ще се сглетави.

Сглобяване:

Първият блат се поставя в тавата, където ще е тортата, и се сиропира с топлия сироп. Оставя се сиропът да попие за няколко минути и отгоре се разнася равномерно около половината маслен крем. Отгоре се слага и втори блат и отново се сиропира и оставя да попие сиропът за няколко минути. След това с останалия крем се измазва цялата торта и отгоре се украсява с канелените пръчки. Оставя се на студено за няколко часа, за да може кремът да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: