Начин на приготвяне
Блат:
Маслото и захарта се разбиват до пухкавост и едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбива хубаво. Брашното и бакпулверът се пресяват заедно и се добавят към сместа, като се разбива само до смесване на съставките. Сместа се слага в тава, покрита с хартия за печене, и се пече на 180 градуса до готовност на блата. Блатът се оставя да изстине напълно и се разрязва на две.
Маслен крем:
Маслото се оставя да омекне и се разбива до пухкавост. След това се добавя захарта, разбива се, докато се смесят, добавя се какаото и се разбива до пухкавост.
Сироп:
Водата се загрява в тенджера на котлона, докато закъкри и се добавя захарта. Разбърква се, докато захарта се разтвори и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади леко, но задължително трябва да е топъл при използване или блатът ще се сглетави.
Сглобяване:
Първият блат се поставя в тавата, където ще е тортата, и се сиропира с топлия сироп. Оставя се сиропът да попие за няколко минути и отгоре се разнася равномерно около половината маслен крем. Отгоре се слага и втори блат и отново се сиропира и оставя да попие сиропът за няколко минути. След това с останалия крем се измазва цялата торта и отгоре се украсява с канелените пръчки. Оставя се на студено за няколко часа, за да може кремът да се стегне.