Начин на приготвяне
Приготвяне на еклерите: Маслото и водата се слагат да заврят. Брашното се изсипва наведнъж и се разбърква с дървена лъжица, докато се обедини и се получи гладко тесто без бучки (бърка се енергично).
Оставя се да се охлади за 15-20 мин. После едно по едно се добавят, като се разбърква добре след всяко яйце, докато се усвои напълно в тестото. В подходящ съд се слага хартия за печене и с шприц се шприцоват еклерите върху хартията.
Пекат се на 200 градуса без вентилатор за 30-35 мин. След като станат готови, се пълнят с крем.
Приготвяне на крема: Млякото се слага да заври. През това време в подходящ съд се разбиват яйцата, захарта и брашното.
След като млякото заври, на тънка струя се изсипва сместа, като непрекъснато бъркаме. Когато кремът се посгъсти, се слага маслото и ванилиите. Всичко става с непрекъснато бъркане.
Сглобяване на тортата: Най-отдолу слагаме един ред от еклерите, отгоре слагаме от крема. Това се повтаря 3-4 пъти. Най-отгоре се завършва с крем.
По желание може да се украси със смлени орехи и сметана.