Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Пасти с двойно шоколадов крем и кокос

Пасти с двойно шоколадов крем и кокос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пасти с двойно шоколадов крем и кокос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Удоволствие 2в1 - двойно шоколадови пасти с вълшебен крем!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 4 с.л., гореща
  • брашно - 100 г
  • нишесте - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за крема
  • пудинг - 2 бр., ванилия (по 60 г)
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • бял шоколад - 1 бр.
  • шоколад - 1 бр. черен
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
  • сметана - 400 мл, течна
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пухкав крем. Към тях добавете горещата вода и при непрекъснато бъркане постепенно прибавете захарта. Накрая добавете пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене. Изпечете блата на 180 градуса около 35 минути.

Пригответе пудинга според указанието на опаковката. Свалете от котлона и към него добавете желатините (които предварително сте накиснали в 100 мл вода, докато набъбнат). Разбъркайте добре.

Разделете сместа на две части и прибавете в едната черния шоколад, в другата - белия. Оставете двата крема да се охладят добре.

Поставете блата във формата (с откопчаващи страни), в която сте го пекли. Сиропирайте със сок от компот или захарен сироп.

Изсипете белия крем, а отгоре - кафявия крем. Оставете в хладилника да стегнат.

След това разбийте сметаната и я изсипете върху крема. Загладете добре и поръсете с кокосови стърготини. Оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете и нарежете на пастички.

Пастите с двойно шоколадов крем и кокос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: