Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Домашна торта с шоколадов крем и кокос

Домашна торта с шоколадов крем и кокос

Домашна торта с шоколадов крем и кокос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Опасно вкусна домашна торта, която се намира само на една ръка разстояние от вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • какао - 2 с.л. тъмно
  • крем
  • нишесте - 3 с.л. шоколад
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с л
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 пакет (100 г)
  • кайсии - 1 бр. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата със захарта, докато побелеят. Добавя се прясно мляко със стайна температура, олио и накрая пресято брашно с бакпулвера.

Разбърква се добре и се отделя една малка купичка, в която се прибавя тъмно какао и всичко се разбърква да добие равномерен цвят.

В тавичка върху хартия за печене сипваме в средата 2 супени лъжици бяла смес, отгоре 2 с.л. смес с какао, следва бяла смес, отново с какао и така, докато привършат. Печем в загрята фурна 180°C за 30 минути до суха клечка.

Изважда се върху решетка, хартията се сваля и нарязваме на 8 триъгълни парчета.

Приготвя се кремът, като се загрява прясно мляко, захар и ванилия.

Нишестето се разтваря в 50 мл вода на кашичка и сипваме в горещото мляко.

Разбърква се с телена бъркалка, да се получи рядка смес, но кремът да е сварен. Снема се, прибавяме течен шоколад и масло и отново се разбърква, докато се разтопи.

Кокосовите стърготини сипваме в чиния. Четири парчета от тортата се топят в шоколадовата смес от всички страни и поръсваме с кокос.

Останалите триъгълници се топят, така че да се получи отгоре като кант, без да се покрива с крем в средата, и поръсваме с кокос, да се отбележи кантът.

Нареждат се парче, цялото покрито с шоколадов крем и кокос, и парче с кант. Оставяме да попие кремът и след 4 -5 часа сервирайте тортата с парченца от кайсия за свежест.

От останалия крем приготвих две чаши бисквитена тортичка и отгоре поръсих с гриляж, така нищо няма да е излишно.

Домашната торта с шоколадов крем и кокос е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

NANI
NANI
Брашното 2 чаени лъжици ли е?
01.07.2018 11:49
1
Покажи всички подкоментари