Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта, докато побелеят. Добавя се прясно мляко със стайна температура, олио и накрая пресято брашно с бакпулвера.
Разбърква се добре и се отделя една малка купичка, в която се прибавя тъмно какао и всичко се разбърква да добие равномерен цвят.
В тавичка върху хартия за печене сипваме в средата 2 супени лъжици бяла смес, отгоре 2 с.л. смес с какао, следва бяла смес, отново с какао и така, докато привършат. Печем в загрята фурна 180°C за 30 минути до суха клечка.
Изважда се върху решетка, хартията се сваля и нарязваме на 8 триъгълни парчета.
Приготвя се кремът, като се загрява прясно мляко, захар и ванилия.
Нишестето се разтваря в 50 мл вода на кашичка и сипваме в горещото мляко.
Разбърква се с телена бъркалка, да се получи рядка смес, но кремът да е сварен. Снема се, прибавяме течен шоколад и масло и отново се разбърква, докато се разтопи.
Кокосовите стърготини сипваме в чиния. Четири парчета от тортата се топят в шоколадовата смес от всички страни и поръсваме с кокос.
Останалите триъгълници се топят, така че да се получи отгоре като кант, без да се покрива с крем в средата, и поръсваме с кокос, да се отбележи кантът.
Нареждат се парче, цялото покрито с шоколадов крем и кокос, и парче с кант. Оставяме да попие кремът и след 4 -5 часа сервирайте тортата с парченца от кайсия за свежест.
От останалия крем приготвих две чаши бисквитена тортичка и отгоре поръсих с гриляж, така нищо няма да е излишно.
Домашната торта с шоколадов крем и кокос е много вкусна.
Коментари