Толумбички

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Тази рецепта ни припомня миналото, когато в сладкарниците си купувахме тулумбички и малка боза от 6 стотинки"

Необходими Продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - за пържене
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За моите толумбички аз направих същото парено тесто като за еклерите.

Сложих в тенджерата олиото, водата и щипка сол, когато то почне да кипва, изсипвам брашното, бъркам, докато се получи тесто.

Оставям го да поизстине за около 10 мин. Когато изстине, добавям яйцата едно по едно.

От получената каша шприцовах толумбичките в сгорещеното олио.

Когато се изпържат от едната страна, почти всички се обръщат сами, но ако не - помагам им и ги пържа от другата.

Изваждам с решетъчна лъжица в горещия сироп и веднага ги изваждам от сиропа и ги редя в тава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня  Величкова
Ваня Величкова
Носталгия по едното време.. със сигурност ще се изпробва отново и отново!
10.01.2016 01:18
9