Пържени панирани миди в тесто

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
09/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 482
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените миди се изваждат от черупките и се задушават за кратко. Готовите миди се изстудяват и се подправят със зехтин и лимоновия сок.

Трябва да престоят около половин-един час в тази марината.

Задушените миди се потапят една по една в рядкото тесто. Тестото се приготвя като първо разбием жълтъците с олиото. Добавяме млякото и щипка сол. Размесваме с брашното и предварително разбитите на сняг белтъци.

Пускат се в гореща мазнина и се пържат до златисто.

Мидите се поднасят със задушен магданоз и лимонови резени.

Тази панировка е подходяща за всякакви видове риби, птици и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мариета Илиева
тази година опитах за първи път миди и се влюбих страхотни са
0
0
Мариела Христова
Много хубава рецепта.
0
0