Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печен бут от диво прасе с мармалад

Печен бут от диво прасе с мармалад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Печен бут от диво прасе с мармалад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Изискано ястие за специални поводи, което изисква време и внимание, но резултатът е зашеметяващ"

Необходими Продукти

  • месо от диво прасе - 300 г
  • сланина - 40 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина
  • лук - 1 - 2 глави
  • вино - 2 ч.л.
  • кора от лимон
  • шипков мармалад - 2 ч.л.
  • захар - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за марината
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • целина
  • черен пипер
  • сол
  • хвойна - шипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме дивото прасе от тлъстините и го поставяме да престои от 2 до 5 дни в сварена и студена марината, като всеки ден обръщаме месото.

В тиган запържваме сланината, добавяме нарязаните лук и моркови. Задушаваме леко и прибавяме месото, което запечатваме от всички страни. Доливаме малко от маринатата и виното.

Месото се задушава до омекване и го изваждане встрани.

Сгъстяваме соса с малко брашно, добавяме мармалада, хвойната и лимона.

Прецеждаме хубаво соса и с него поливаме нарязания на филийки бут.

Поднасяме с гарнитура от картофи.

Печеният бут от диво прасе с мармалад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: