Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Суджук»Суджук от диво прасе и телешко

Суджук от диво прасе и телешко

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Суджук от диво прасе и телешко
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
"Мераклийско мезе, което трябва да режете на тънко и да консумирате с добра компания"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 кг
  • телешко месо - 4 кг
  • сол - 180 г
  • черен пипер - 60 г
  • кимион - 100 г
  • бахар - 15 г
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото трябва да е без кост. Нарязваме го на парчета и смиламе на кайма. Прибавяме подправките и омесваме добре, за да поемат подправките.

Хубаво е да оставите месото поне ден с подправките, за да поемат добре ароматите.

Пълните червата и връзвате краищата. Оставяте на проветриво място да съхнат.

Времето зависи от това как предпочитате да консумирате суджука - дали по-мек, или по-сух и твърд.

Може първите дни да го мерданите, като ги разточвате с точилка или със стъклена бутилка от бира.

Суджукът от диво прасе и телешко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Бахар не слагаме в суджуците. Може да е хубаво но не сме пробвали.
24.02.2016 09:28
3
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
От диво прасе не бих пробвала - но от домашно става супер
23.02.2016 20:38