Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печен бут от диво прасе

Печен бут от диво прасе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печен бут от диво прасе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5
"Казват, че дивото прасе е поне два пъти по-вкусно от обикновеното. Опитайте и сами преценете дали е така!"

Необходими Продукти

  • диво прасе - месо от бута 1 кг
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • червено вино - сухо 2 л.
  • оцет - 1 к. ч.
  • лук - червен 4 глави
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • мас - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете обезкостения бут за 2 - 3 дни във виното, в което сте прибавили подправките (без солта) и нарязания на ситно лук. Отцедете месото, посолете го и го стегнете с конец, за да запази формата си на руло по време на печенето.

Поставете го в тава, залейте го с няколко супени лъжици от виното, в което е киснало, сложете и мазнината. Покрийте добре с алуминиево фолио и печете в силна фурна около 1 и 1/2 часа. Към края на печенето свалете фолиото, за да се запече приятно месото от всички страни.

Ако е необходимо прибавете още малко вино и мазнина. Освободете готовото месо от конеца и го сервирайте, нарязано на филии, залети със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Bojura
Bojura
Извинете, но дивисил и карамфил в диво прасе не се слагат, бъркате го със лопатар.
25.02.2012 17:47
1
Зюмбюла
Зюмбюла
Да не забравите дивисила и карамфила)).
25.02.2012 00:40
1
Иван Кралев
Иван Кралев
Здравейте.
Имам следният въпрос: Може ли някой да сподели каква е технологията за печене на пълнено прасе във фурна на дърва ? Температура на загряване на пещта и приблизително време за изпичане ?
Предварително благодаря.
21.12.2010 18:51
2