Начин на приготвяне
Нарежете дивеча на средно големи парчета.
Вземете пръстена тава, ако нямате, можете да ползвате гювеч или обикновена тава.
Намажете тавата с олио и в нея сложете нарязаните на едро картофи, морковите на колелца, лука на полумесеци и граха.
После добавете и буркана с консервиран гювеч. Разбъркайте всичко. После сложете бахара, дафиновия лист, черния пипер, червения пипер и натрошете бульоните.
Объркайте добре всичко до се разнесат подправките. Отгоре наредете парчетата месо и налейте 1 ч.ч. вода.
Завийте с алуминиево фолио и печете 90 мин. После махнете фолиото и печете още около 30–35 мин. до готовност.
Гювечът с диво прасе е много вкусен.
Коментари