Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с диво прасе

Гювеч с диво прасе

Гювеч с диво прасе
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Мястото на всяко диво прасе е в ... гювеча Съгласни ли сте с нас?"

Необходими Продукти

  • дивечово месо - 800 г от диво прасе (от бут за предпочитане)
  • картофи - 3 бр. големи
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • лук - 1 глава
  • гювеч - 1 буркан, консервиран (домати, моркови, патладжан, чушки)
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 2 кубчета за телешки ребърца, на Maggi
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дивеча на средно големи парчета.

Вземете пръстена тава, ако нямате, можете да ползвате гювеч или обикновена тава.

Намажете тавата с олио и в нея сложете нарязаните на едро картофи, морковите на колелца, лука на полумесеци и граха.

После добавете и буркана с консервиран гювеч. Разбъркайте всичко. После сложете бахара, дафиновия лист, черния пипер, червения пипер и натрошете бульоните.

Объркайте добре всичко до се разнесат подправките. Отгоре наредете парчетата месо и налейте 1 ч.ч. вода.

Завийте с алуминиево фолио и печете 90 мин. После махнете фолиото и печете още около 30–35 мин. до готовност.

Гювечът с диво прасе е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотно стана дивото свинско по тази рецепта. Агоо правих в глинен гювеч с апсолютно същите съставки. Просто стана невероятно вкусно!
13.11.2021 21:57
2