Царска баница

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Царска баница
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Богата и ароматна баница, която наистина може да ви накара да се почувствате като кралски особи Да ви е сладко, приятели!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - готови селски кори на сач
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 300 г
  • извара - 200 г
  • кисело мляко - 1 бр. кофичка (400 г)
  • масло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, като се прибавя сиренето, изварата и киселото мляко.

Тавата се намазва с олио.

Във всяка кора се поставят три-четири лъжици олио и три лъжици от плънката, разпределена равномерно върху кората.

Кората се навива и се поставя в тавата, като се набръчква. Като се наредят всички кори, отгоре се поставят парченца масло.

Баницата се пече във фурна на вентилатор на 200 градуса, а без вентилатор на 150-180 градуса.

Царската баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: