Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Специалитет Царска шатра

Специалитет Царска шатра

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Специалитет Царска шатра
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Един чудесен начин да накарате гостите си да се почувстват наистина специални"

Необходими Продукти

  • за ролетата
  • свински пържоли - 4 бр.
  • универсална подправка - подправка за свинско
  • за пълнежа
  • яйца - 1 бр.
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • бекон - 50 г пушен
  • топено сирене - 50 г
  • маслини - 10 бр.
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • червено вино - 50 мл
  • за шишчетата
  • кашкавал - 200 г
  • шунка - 200 г
  • топено сирене - 200 г
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • галета - 50 г
  • за соса
  • гъби - 250 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • за декорация
  • домати
  • маслини
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на чукче изтънете пържолите. Посолете и поръсете с подправката. Оставете ги в хладилника, докато си подготвите плънката.

В тиган с малко масло задушете гъбите.

Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета. Бекона нарежете на пръчици.

Вземете една пържола, върху нея сложете от плънката и завийте на руло. Така направете с останалите продукти.

Подредете рулцата в тавичка. Сипете виното, малко вода и олио. Завийте с фолиото и печете на 200 градуса около 40 минути. Към края на печенето свалете фолиото и допечете.

Шунката, кашкавала и сиренето се нарязват на еднакви кубчета. Наредете ги на шишчета, като за всяка порция трябва да има шишче с кашкавал, шишче с топено сирене и шишче с шунка.

Разбийте яйцата с малко сол и пипер. Панирайте ги в следният ред-брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.

Загрейте малко олио и задушете нарязаните на филийки гъби. Сипете виното и сметаната. След 2-3 минути свалете от котлона.

Време е да сглобим ястието.

В чиния поставете рулце. Залейте го с две лъжици от соса. Вземете по едно шишче (шунка, кашкавал, топено сирене) и внимателно ги изправете нагоре, за да заприлича на шатра. Сложете отгоре половинка от домат, за да ги закрепите.

Украсете с резени лимон и маслини. По желание може да добавите пържени картофи.

Специалитетът Царска шатра е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: