Начин на приготвяне
С помощта на чукче изтънете пържолите. Посолете и поръсете с подправката. Оставете ги в хладилника, докато си подготвите плънката.
В тиган с малко масло задушете гъбите.
Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета. Бекона нарежете на пръчици.
Вземете една пържола, върху нея сложете от плънката и завийте на руло. Така направете с останалите продукти.
Подредете рулцата в тавичка. Сипете виното, малко вода и олио. Завийте с фолиото и печете на 200 градуса около 40 минути. Към края на печенето свалете фолиото и допечете.
Шунката, кашкавала и сиренето се нарязват на еднакви кубчета. Наредете ги на шишчета, като за всяка порция трябва да има шишче с кашкавал, шишче с топено сирене и шишче с шунка.
Разбийте яйцата с малко сол и пипер. Панирайте ги в следният ред-брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.
Загрейте малко олио и задушете нарязаните на филийки гъби. Сипете виното и сметаната. След 2-3 минути свалете от котлона.
Време е да сглобим ястието.
В чиния поставете рулце. Залейте го с две лъжици от соса. Вземете по едно шишче (шунка, кашкавал, топено сирене) и внимателно ги изправете нагоре, за да заприлича на шатра. Сложете отгоре половинка от домат, за да ги закрепите.
Украсете с резени лимон и маслини. По желание може да добавите пържени картофи.
Специалитетът Царска шатра е готов.