Сладко от смокини с лимонтозу

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
10/01/2016
"И на вас ли ви се разтуптява сърцето, като отворите бурканче сладко от смокини и усетите неговия разкошен аромат "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции20 бурканчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 716
  • Преглеждания за месеца853
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера слагам измитите и нарязани смокини, като обилно ги поръсвам със захар и заливам с малко вода (т.к. в последствие и те си пускат сок).

Слагам ги да врят на бавен огън и когато започнат да се сгъстяват бъркам с дървена лъжица постоянно, за да не залепнат.

5-10 минути преди да ги сваля от котлона добавям лимонтозу и отново разбърквам всичко много добре.

Оставям съвсем леко да изстинат (около 5 минути) и веднага докато са топли ги затварям в бурканчета, за да се стерилизират.

Обръщам с капачката на долу и и ги оставям да престоят така едно денонощие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мартина Тракова
Сладкото от смокини приготвям 1:1.Колкото смокини ,толкова и захар.И аз обичам да ми е сладко.Конфитюра е с по- малко захар.
0
0
Мариела Христова
От години правя сладкото по тази пропорция като смокините са ми домашни и доста сладки, затова слагам само 1 пакет захар.
0
0
Ирина Андреева Jolie
Не са ли много 5 кг. смокини само на 1 кг захар?Не ми се струва,че ще е сладко след това,макар,че самите смокини са си сладки.Аз поне предпочитам сладкото да ми е СЛАДКО! :)
0
0