Брауни с орехи и какао

Брауни с орехи и какао2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Чуем ли брауни, забравяме за всичко друго на света и искаме веднага да го опитаме"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • черен шоколад - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 g)
  • ванилия
  • орехи
  • глазура
  • шоколад - 1 разтопен
  • сметана - 100 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията с миксер до побеляване.

Разтопяваме маслото и в него добавяме шоколада, бъркаме докато стане гладка смес. Прибавяме я в разбитите яйца, добавяме брашното с бакпулвера, счуканите орехи и какаото.

Разбъркваме (не с миксер) и сипваме сместа в намаслена тава.

Печем в умерена фурна 180 градуса за 25-30 мин. Браунито се пробва с клечка.

Готовият сладкиш се намазва с глазурата, приготвена от загрята сметана и шоколад, разбъркани на гладка смес. Поднасяме браунито с орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Вкусно и красиво!
25.04.2022 20:32