Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бърз сладкиш за кафе

Бърз сладкиш за кафе

редакция:
тинтин
Новак
36823
Бърз сладкиш за кафе
Снимка: Admin
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"С какво пиете кафето си? Днес ще ви представим един бърз и неустоимо вкусен сладкиш за кафе, който непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр. /кората + сока/
  • орехи - 100 гр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяме постепенно брашното, пресято заедно с ванилията и содата, счуканите орехи, настърганата кора, изстискания сок от лимона.

Слагаме в намазана с олио тавичка. Печем на 170 градуса за около 20-30 минути.

Охладеният сладкиш се реже на пастички и поръсва с пудра захар.

Получава се разкошен сладкиш за кафе.

За вашето кафе препоръчваме още да опитате нашия дамски каприз или това вкусно негърче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
528
424
310
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Добра рецепта, аз сложих още малко брашно.
26.06.2024 20:21
Соня
Соня
Вкусен и лесен сладкиш!Хареса се на цялото семейство!
30.06.2016 12:10
6
К К
К К
Вкусно е!
17.05.2016 21:18
6
6
Петрова
Петрова
По добре да се допълни чашата с олио (1/2) с прясно мляко или дори с вода . Опитай!
22.02.2016 10:32
14
2
Ния
Ния
слаткишъте много хубав! много вкусен!
05.02.2016 17:29
7
3
Nea
Nea
супер вкусно!
05.02.2016 17:01
5
Нели
Нели
Сладкиша е невероятен! Рецепта с която можеш да експериментираш. Благодаря
02.01.2016 10:56
6
veselina
veselina
харесва ми супер е и е много яко
01.07.2014 19:47
3
2
Мирела
Мирела
Към содата малко оцет и не мирише.
06.03.2014 09:44
5
Mi-u
Mi-u
Някой пробвал ли е вместо сода да сложи бакпулвер?
15.02.2014 19:42
9
4
1
Покажи всички подкоментари
Валя
Валя
Благодаря за рецептата.Правя го вече няколко пъти и все е сполучлив.Правих го само по рецептата, след това със сини сливи и орехи,после с тиква и стафиди.
04.01.2014 14:41
13
2
Ками
Ками
Ако към тази смес прибавите 2 ябълки обелени и нарязани на кубчета оваляни в брашно и канела,ще останете много приятно изненадани.Успех.
07.12.2013 19:42
12
2
Ася Иванова
Ася Иванова
Много добра рецепта, получи се много добре и много вкусен. Опитайте, бърз и лесен кекс .... Много благодарности за тази рецепта!!!!
06.10.2013 23:53
5
Янкова
Янкова
Имам една малка забележка.За да се постигне невероятният резултат ,на който всяка домакиня раз4ита, е нужно този "Бърз сладкиш за кафе" да се пе4е на температура 180 градуса -45 минути в средно голяма форма за кекс.Резултатът е поразителен .Стана невероятно вкусен .Препоръ4вам го горещо .Наистина си заслужава :))
04.10.2013 17:47
5
3
Роси
Роси
За да не потъват орехите,плодовете,корите от портокали и д.р се овалват в брашно и тогава се прибавят към тестото.
30.09.2013 15:42
4
Ани
Ани
Нямах орехи и вместо тях му сложих нарязани сини сливи.
Стана превъзходен.Много сполучлива рецепта!Препоръчвам!
:)
25.09.2013 23:06
4
Маргарита
Маргарита
В интерес на истината ми се получи "тиклав", според мен недопечен. Посоченото време е малко, може би 35-40 мин.
11.09.2013 16:41
2
Светлана
Светлана
Много вкусен сладкиш.Браво!
14.07.2013 18:47
ДАРИНА
ДАРИНА
ИЛЮСТРАЦИЯТА НЕ ОТГОВАРЯ НА РЕЦЕПТАТА-ВЕРОЯТНО ОРЕХИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОРЪСЯТ И ОТГОРЕ,НО ПАК НЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА,ЗАЩОТО ТЕ "ПОТЪВАТ"?
13.07.2013 16:36
2
Покажи всички подкоментари
асасас
асасас
да
16.11.2012 14:30