Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта па пухкав крем. Добавете мекото масло и разбийте до еднородна смес. В горещата вода разтворете кафето и ги прибавете към сместа, разбъркайте.
Смесете и разбъркайте пресятото брашно със солта и бакпулвера и ги прибавете към сместа, бъркайте до еднородна смес, трябва да получите тесто с плътността на заквасена сметана.
Намажете подходяща стъклена чиния с масло, сипете сместа в нея и поставете в микровълнова печка.
Включете я на най-високата степен на мощност и печете за около 6 минути.
През последните 2 минути проверявайте сладкиша с дървена клечка за зъби за неговата готовност.
Оставете готовия сладкиш да се охлади в чинията, извадете го внимателно, поръсете с пудра захар и малко шоколадова глазура, декорирате с плодове според сезона.
Експресният сладкиш с кафе е много сполучлив!