Шатобриан

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шатобриан
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Когато не намерите тлъсто говеждо, може да приготвите стек Шатобриан и със свинско - и пак ще получите ястие, достойно за благородник"

Необходими Продукти

  • за 1 порция
  • свински пържоли - 1 бр.
  • брашно - 1 щипка
  • гъби - 3 - 4 бр. консервирани
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 100 г пържени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете пържолата и я нарежете на ивици. Пригответе соса, като в малко мазнина запържите брашното и гъбите.

Налейте виното и вода - до необходимата гъстота. Посолете и поръсете с черен пипер. Оставете соса да къкри няколко минути.

В гювече (леко намокрено отвътре) сложете нарязаните лентички месо.

Притиснете добре с лъжица и сложете пържените картофи. Притиснете пак с лъжицата, поставете чиния отгоре и обърнете гювечето върху нея.

Внимателно махнете гювечето и полейте ястието с гъбения сос.

Шатобрианът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Драга Мишева
Драга Мишева
С червено вино ще стане ли пак или доста ще измени вкуса?
12.01.2016 17:29
1
Покажи всички подкоментари