Начин на приготвяне
Оризът се измива хубаво до бистра вода и се вари с около 2.5 к.ч. вода, за да остане малко по-стегнат по възможност. Може да ползвате и друг дългозърнест ориз.
След това се оставя в голяма цедка, за да се отцеди максимално. Може да си го приготвите от предния ден и да си го оставите в хладилника.
Нарязвате си на много тънки жулиенчета месото - като мини бон филенца, за да се опържи по бързо.
Заливате го със соевия сос и го овалвате в брашно.
Загрявате си олиото и пускате месото да се пържи до леко златистичко.
През това време си накълцвате зелето и го прибавяте към месото и добавяте захарта. Когато и то омекне, се прибавя и оризът, разбърква се веднъж и се оставя 3-4 минути да поеме миризмата и да сте готови.