Американски яйчен десерт

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
12/01/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 800 мл
  • кокосово мляко - 200 мл от консерва
  • яйца - 6 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • кокосови стърготини - 20 г
  • захарни пръчици - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с кафявата захар, докато тя напълно не се разтопи. Белтъците се разбиват на сняг.

Прясното мляко се кипва, котлонът се намалява до средно и в млякото се пускат белтъците с помощта на супена лъжица.

След половин минута се обръщат, варят се още половин минута и се вадят в голям съд или дълбока тава.

В млякото на тънка струйка се добавят разбитите със захарта жълтъци. Разбъркват се и се загряват една минута на котлона, без сместа да кипва.

Сваля се от котлона и се добавя при непрекъснато бъркане кокосовото мляко, което предварително е стояло един час на стайна температура. Добавят се кокосовите стърготини.

С тази смес се заливат сварените белтъци и десертът изстива. Разпределя се в купички и се оставя за 1 час в хладилник. Сервира се, като се поръсва със захарни пръчици.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар