Начин на приготвяне
Приготвяне: Нарязаните праз, моркови, лук, сухи подправки - бял риган, магданоз и мащерка, сол на вкус задушаваме с 3 с.л. олио и малко вода (към 1 к.ч.). Като останат зеленчуците на мазнина, дръпваме от котлона и оставяме да се охладят.
Към вече охладените зеленчуци добавяме 1 жълтък, киселото мляко с бакпулвера, вода и брашно и разбъркваме добре.
Отделно разбиваме на твърда пяна белтъка с щипка сол и внимателно смесваме с тестото.
От готовото тесто (взимаме тестото и сипваме с лъжица ) изпържваме бухти в повечко олио, което да не е много горещо, за да се изпържат добре и от вътре. Изваждаме бухтите върху решетка.
Поднасяме с кисело мляко, овкусено със сол и копър.
Коментари