Зеленчукови бухти

Зеленчукови бухти
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Зеленчукови бухтички, поднесени с млечен сос... Няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • праз - 1 ч.ч. нарязан ситно
  • моркови - 1/2 ч.ч. нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава
  • бял риган - сушен, на вкус
  • магданоз - сушен, на вкус
  • мащерка - сушена, на вкус
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. с разтворена в него
  • бакпулвер - 1 ч.л., разтворена в млякото
  • брашно - 1 ч.ч. пълна
  • вода - 1/2 ч.ч. хладка
  • яйца - 1 бр. разделено на жълтък и белтък
  • олио - 3 с.л. за задушаване на зеленчуците
  • олио - за пържене на бухтите
  • кисело мляко
  • копър - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне: Нарязаните праз, моркови, лук, сухи подправки - бял риган, магданоз и мащерка, сол на вкус задушаваме с 3 с.л. олио и малко вода (към 1 к.ч.). Като останат зеленчуците на мазнина, дръпваме от котлона и оставяме да се охладят.

Към вече охладените зеленчуци добавяме 1 жълтък, киселото мляко с бакпулвера, вода и брашно и разбъркваме добре.

Отделно разбиваме на твърда пяна белтъка с щипка сол и внимателно смесваме с тестото.

От готовото тесто (взимаме тестото и сипваме с лъжица ) изпържваме бухти в повечко олио, което да не е много горещо, за да се изпържат добре и от вътре. Изваждаме бухтите върху решетка.

Поднасяме с кисело мляко, овкусено със сол и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#164896
Потребител#164896
вкусотия
20.01.2016 07:53
Антоанета Стоева
Антоанета Стоева
Изглеждат чудесно, определено ще ги изпробвам
15.01.2016 08:48
1
Покажи всички подкоментари