Начин на приготвяне
Сварете картофите с кората в подсолена вода. Обелете и ги намачкайте на пюре, като прибавите ситно нарязаният лук, девесил, черен пипер, яйце и сол. Размесете всичко добре и приберете в хладилника поне за час.
През това време си подгответе пълнежите. Настържете моркова и го полейте с 1 ч.л. слънчогледово олио. Добавете щипка сол, щипка кимион и щипка червен пипер. Разбъркайте добре и оставете морковчето да се маринова.
Обезкостете и накълцайте ситно маслините. Обелете и нарежете чушките на малки кубчета. Обелете и нарежете на ситни кубчета и домата.
С четка намазнете силиконови формички за тарталети /или мъфини/.
Намажете и ръцете си с олио и оформете малки топчета от картофената смес. Поставете ги във формичките и леко натиснете в центъра да се образува кладенче.
Запечете на 200 градуса, докато покафенеят ръбчетата, и напълнете всяка тарталета с различна плънка. Печете още няколко минути, докато плънката се глазира.
Внимание: Тарталетите се вадят от формичките само след като са напълно изстинали, иначе има опасност да се счупят. За любителите на силни вкусове поднесете с чеснов сос.