Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Солен хлебен пудинг

Солен хлебен пудинг

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Солен хлебен пудинг1 / 2
25/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • хляб - 1 стар
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 големи
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сметана - 4 с.л. заквасена
  • сол - на вкус
  • зехтин - 40 мл
  • домати - 3 броя
  • кашкавал - 180 г настърган
  • черен пипер - млян, на вкус
  • босилек - сушен, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на еднакви филии. Разбийте яйцата със сметаната, прясното мляко зехтина и малко сол. Натрошете сиренето.

В намазнена добре тава подредете ред филии хляб, отгоре поръсете с натрошено сирене, поръсете с малко босилек и черен пипер и полейте струйка зехтин.

Продължете така, докато напълните тавата и направите по средата ред домати. Отгоре залейте с млечно-яйчната смес и разклатете тавата.

Оставете за 10 минути да престои и сложете да се изпече в умерено загряна фурна на около 220 градуса за 15-20 минути.

Извадете соления хлебен пудинг, поръсете обилно с настъргания кашкавал и върнете в горещата фурна, докато кашкавалът се разтопи. Поднесете пудинга охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: