Начин на приготвяне
За блатовете разтопете натрошените шоколад и масло на кубчета на водна баня. Снемете от огъня, добавете захарта и разбъркайте до хомогенност. След като сместа се охлади, добавете яйцата при непрекъснато бъркане заедно с брашното и лимоновия аромат. Сипете сместа във форма за кекс с оризова хартия и изпечете на 190 градуса за 30 минути. Охладената платка разрежете на 3 отделни блата с помощта на конец.
За крема към разтопеното масло добавете пудрата захар и хубаво разбийте. Следва да добавите жълтъците и отново да разбъркате до хомогенност. Добавете и предварително разтопения на водна баня и охладен шоколад. Финално ароматизирайте с ванилия.
Сложете 1 блат в подходящ поднос и намажете с половината крем, след това добавете втория блат, останалия крем и сложете последния блат.
За глазурата разтопете отделно двата вида шоколад на водна баня, добавете им малко олио и объркайте. Залейте тортата с натуралния шоколад.
Белия излейте на няколко места и с помощта на клечка направете произволни фигурки. Украсете отстрани с шоколадовите пръчици, а отгоре поръсете с лимонова кора.
Оставете тортата на хладно място, за да се стегне.
Коментари