Начин на приготвяне
Мерителната чаша е с обем 250 мл. Яйцата се разбиват със захарта докато побелеят, добавя се олиото, грисът и пресятото брашно с бакпулвера.
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 градуса за 15-20 минути. Сиропът се приготвя, като се смесят захарта и водата в тенджерка, оставя се да заври, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона.
Охладеното реване се залива със сиропа. Белтъкът за украсата се разбива с щипка сол, след като започне да стяга се добавя 1 с. л. захар, бие се докато започне да образува твърди и лъскави връхчета.
Реването се нарязва на парчета, в средата на всяко парче се шприцова от белтъка и се забожда шоколадова монетка за разкош.