Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Печено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул

Печено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул

Печено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ако знаете само колко е вкусно, вече ще сте включили печката и ще го готвите"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1300 г
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • черен пипер
  • зелен фасул - 300 г замразен, бланширан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете лимоновия сок в купа. Добавете соевия сос, пресования чесън, сол, черен и бял пипер. Разбъркайте и натрийте месото с маринатата.

Оставете да поеме ароматите за 10 минути преди топлинната обработка.

Размразете зеления фасул.

Сложете реброто в тава за печене и печете на 250-300 градуса.

По средата на печенето добавете бланширания зелен фасул.

Допечете до златист загар на месото.

Сервирайте ребрата с добавка от гарнитура зелен фасул.

Печеното свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: