Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Манатарки с орехи и лук в масло

Манатарки с орехи и лук в масло

Манатарки с орехи и лук в масло
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • манатарки - около 1 кг горски гъби
  • орехи - 150 г
  • лук - 200 г кромид
  • краве масло - 100 г
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете пънчетата на почистените гъби, но не до дъното им. Нарежете пънчетата на парченца и ги накиснете за 10 минути в гореща и подсолена вода, след което ги отцедете.

Запържете лука, нарязан на полумесеци, в разтопеното масло в дълбок тиган. Сипете натрошените орехови ядки и пържете до покафеняване на лука.

Сипете гъбите и овкусете със сол и черен пипер. След около 5 минути прибавете и червения пипер, магданоза и копъра, скълцани ситно.

Объркайте и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Получих отличен резултат от Вашата рецепта, благодаря!
29.06.2022 21:16
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Манатарките са също толкова вкусни с яйца и сирене, изпържени в тиган. Препоръчвам да се пробва.
13.01.2016 19:46
2