Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта без яйца

Домашна торта без яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Домашна торта без яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 2 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч. на прах
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • сметана - 400 г
  • пудра захар - 100 г
  • какао - 1 с.л. на прах
  • за украса
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се смесва с брашното, содата, солта и какаото. Добавя се водата, олиото, оцетът и ванилията.

Всичко се разбърква до еднородна смес. Разделя се на две и се пекат два кръгли блата по 35 минути на 180 градуса. Вадят се и се оставят да изстинат.

Приготвя се крем, като сметаната се разбива, добавя се пудрата захар и какаото и всичко се разбърква внимателно.

С този крем се маже единият блат, покрива се с другия и той също се маже с крем. Тортата се намазва и отстрани с крем.

Оставя се за 2 часа в хладилника. Шоколадът се натрошава, разтопява се на водна баня и се правят красиви линии, с които се украсява тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: