Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете брашното смесено с бакпулвера и ванилията, разбъркайте с шпатула до хомогенна смес. Сипете сместа в постлана с хартия за печене тава 30 см диаметър.
Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Разделете блата на две части по хоризонтала.
За сиропа в метален съд карамелизирайте захарта до желания от вас цвят на карамела, налейте водата в него и варите да разтварянето му, сиропирайте двете части на блата.
За крема отделете 200 мл от студеното прясно мляко и разтворете в него брашното на гладка каша и добавете ванилията. Останалото мляко поставете в тенджера заедно със захарта и поставете на слаб огън като периодично разбърквате.
Малко преди да заври, на тънка струя при непрекъснато бъркане добавете разтвореното брашно. Прибавете маслото нарязано на парчета и бъркайте до разтопяването му. Варите крема до желаната от вас гъстота.
Сглобете тортата с горещия крем, като редувате блат и крем, намажете тортата и отстрани с крем. Поръсете тортата обилно с орехите от всички страни, оставете я да се охлади напълно и тогава сервирайте.