Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Розички от точени кори

Розички от точени кори

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Розички от точени кори
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • кори - 16 бр./листа/ за баница, точени
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 30 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разделят на две-по 8 бройки. Върху плот се слагат две кори, поръсва се със сирене и се слагат пак две кори.

Пак се поръсва със сирене и пак се слагат 2 кори. Така, докато сложите 8-те кори. Увива се на руло-да не е много стегнато.

Реже се на парчета по 5 см. Другата част от корите се приготвя по същия начин. В намазнена тава се нареждат получените парчета, като разрезът им трябва да е нагоре-катороза.

Поръсват се с 3-4 с.л. олио. Яйцата се разбиват с киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол.

С тази смес се поливат розичките, докато се напълнят и попият. Маслото се разпределя на трохи по розичките. Пече се във фурна до златисто на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: