Торта с домашни бишкоти

13/01/2016
"Подсладете живота си с парче торта с домашни бишкоти "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции16-18
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 956
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите блатовете, разбийте яйцата и захарта. Прибавете киселото мляко и содата. Сложете олиото и разбъркайте. Пресейте брашното и какаото и ги добавете към сместа. Разбъркайте до еднородна смес. Разделете сместа на три части и изпечете три блата в кръгла форма.

За да направите крема, сложете млякото да кипне. Добавете внимателно жълтъците при непрекъснато бъркане. Прибавете захарта и брашното постепенно. Бъркайте до сгъстяването на крема, като внимавате да не се получат бучки. Намажете обилно блатовете с крем и оставете тортата да се охлади.Разбийте сметаната и намажете охладената торта.

За да направите бишкотите, разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете постепенно брашното и разбъркайте. Застелете дъното на тава с хартия за печене и с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/. Изпечете ги внимателно, като внимавате да не почерняват. Стават бързо.

Изпечените кръгли бишкоти разрежете на половинки. Налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите тортата. И на финала, полейте с разтопения шоколад на водна баня.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар