Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Домашни бишкоти с шафран

Домашни бишкоти с шафран

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2231k7506
Домашни бишкоти с шафран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Тези бишкоти са идеални за поднасяне с кафе или чай! Шафранът придава нежен аромат и лек екзотичен вкус."

Необходими Продукти

  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • шафран - 1 щипка
  • топла вода - 1 ч.л.
  • брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180°C и покрийте тава с хартия за печене.

В суха и чиста купа разбийте белтъците с щипка сол до получаване на меки върхове.

Постепенно добавете захарта и ваниловата захар, като продължавате да разбивате, докато сместа стане гъста, лъскава и образува твърди върхове.

Ако използвате нишки шафран, добавете накиснатата вода с шафран към белтъците. Ако използвате смлян шафран, просто го поръсете и разбъркайте леко.

Пресейте брашното и бакпулвера. Постепенно ги добавяйте към белтъчната смес, като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздуха в сместа.

С помощта на лъжица или пош оформете бишкоти върху хартията за печене, като оставите разстояние между тях.

Печете 12-15 минути, докато домашните бишкоти станат леко златисти по краищата. Внимавайте да не ги препечете, за да останат меки отвътре.

Извадете ги от фурната и оставете да изстинат напълно върху решетка. По желание ги поръсете с пудра захар преди сервиране.

Тези домашни бишкоти с шафран са идеални за поднасяне с кафе или чай! Шафранът придава нежен аромат и лек екзотичен вкус.

Разберете още коя е тайната на истинските бишкоти, както и ги допълнете с този идеален за бишкотите крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: