Торта с домашни бишкоти

Торта с домашни бишкоти
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Подсладете живота си с парче торта с домашни бишкоти"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 300 г
  • олио - 200 мл
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • брашно - 2 ч.ч, ако е необходимо добавете още
  • сода бикарбонат - 1 равна супена лъжица
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1200 мл
  • жълтъци - 6 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • за глазура
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • шоколад - 150 г с лешници
  • за бишкотите
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите блатовете, разбийте яйцата и захарта. Прибавете киселото мляко и содата.

Сложете олиото и разбъркайте. Пресейте брашното и какаото и ги добавете към сместа.

Разбъркайте до еднородна смес. Разделете сместа на три части и изпечете три блата в кръгла форма.

За да направите крема за тортата, сложете млякото да кипне. Добавете внимателно жълтъците при непрекъснато бъркане. Прибавете захарта и брашното постепенно. Бъркайте до сгъстяването на крема, като внимавате да не се получат бучки.

Намажете обилно блатовете с крем и оставете тортата да се охлади. Разбийте сметаната и намажете охладената торта.

За да направите бишкотите, разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете постепенно брашното и разбъркайте.

Застелете дъното на тава с хартия за печене и с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/.

Изпечете ги внимателно, като внимавате да не почерняват. Стават бързо.

Изпечените кръгли бишкоти разрежете на половинки. Налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите бишкотената торта. И на финала, полейте с разтопения шоколад на водна баня.

Тортата с домашни бишкоти е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: