Начин на приготвяне
За да направите блатовете, разбийте яйцата и захарта. Прибавете киселото мляко и содата.
Сложете олиото и разбъркайте. Пресейте брашното и какаото и ги добавете към сместа.
Разбъркайте до еднородна смес. Разделете сместа на три части и изпечете три блата в кръгла форма.
За да направите крема за тортата, сложете млякото да кипне. Добавете внимателно жълтъците при непрекъснато бъркане. Прибавете захарта и брашното постепенно. Бъркайте до сгъстяването на крема, като внимавате да не се получат бучки.
Намажете обилно блатовете с крем и оставете тортата да се охлади. Разбийте сметаната и намажете охладената торта.
За да направите бишкотите, разбийте яйцата с пудрата захар. Добавете постепенно брашното и разбъркайте.
Застелете дъното на тава с хартия за печене и с помощта на лъжица, оформете бишкотите /сипвате с лъжица и тестото се разстила/.
Изпечете ги внимателно, като внимавате да не почерняват. Стават бързо.
Изпечените кръгли бишкоти разрежете на половинки. Налепете полукръгчета отстрани на блатовете, за да оформите бишкотената торта. И на финала, полейте с разтопения шоколад на водна баня.
Тортата с домашни бишкоти е готова.