Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте ги с 1 ч.ч захар.
Добавете мекото масло, млякото, брашното с бакпулвера и ванилиите. Разбива се добре и се добавя сладкото от ягоди.
Готовата смес изсипете в застлана с хартия за печене форма. Печете в умерена фурна за 35 минути. Разбийте белтъците с останалата захар.
Направете глазурата, като разтопите маслото с шоколада и какаото.
Охладения сладкиш надупчете с молив и го залейте с глазурата. Оставете сладкиша в хладилника да стегне глазурата.
Извадете и отгоре сложете разбитите белтъци.
Сложете сладкиша в гореща фурна - само на горен реотан, колкото да се запекат белтъците.
Сладкишът със сладко от ягоди е готов.
Ако ви е останало още от сладкото, винаги можете да си спретнете и един кекс със сладко.