Начин на приготвяне
Брашното смесваме със студеното масло и го втриваме на трохи.
Добавяме ванилията и бакпулвера, разбъркваме, правим си дупка и сипваме сметаната и захарта.
Омесваме меко тесто (не месим дълго) и поставяме в хладилника за половин час. Смесваме изварата с яйцата, захарта и ванилията (оставяме единия жълтък за намазване).
Тестото за сладкиша с извара разделяме на две части, разточваме и с помощта на чаша или друг предмет си изрязваме кръгчета.
В центъра на всяко кръгче слагаме 1 ч.л. от изварата и 1 ч.л. сладко от ягоди и прещипваме краищата.
Намазняваме си тавата и нареждаме кръговете в кръг. Намазваме с жълтъка и печем ягодовия сладкиш на 180 градуса за 30 минути.
Щом се охлади, поръсваме сладкиша с извара и сладко от ягоди с пудра захар.