Панагюрски яйца по бабина рецепта

Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвач1975522563
15/01/2018
"Гозбите на баба са най-вкусни! Опитайте тези бабини яйца по панагюрски!"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 755
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изпържете в тиган яйцата на очи и ги сложете в чиния. Настържете чесъна и го добавете към киселото мляко.

С тази смес залейте яйцата.

Разбийте в малко сгорещено олио червен пипер и полейте яйца.

Посолете на вкус и поднесете яйцата по панагюрски веднага.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Maria Mimi
Maria Mimi
17.12.2016 17:36
Яйцата по панагюрски се правят забулени, а не пържени. Във вряща подсолена вода се пускат едно по едно и се вадят с решетеста лъжица. Слагат се върху кисело мляко с чесън, може да се добави и натрошено сирене и се заливат с препържено олио с червен пипер.
Баба ми беше от Панагюрище, летните ваканции съм си ги изкарвала там. Много обичам яйца по панагюрски. Могат да се приготвят и като се изпържат на очи - това е по-лесният начин, но вече няма да са по панагюрски
25
4
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.05.2016 20:55
Наистина от бабите идва тази рецепта. Много ги обичам точно още откакто баба ми ги правеше.
4
0
Ваня Благоева
Не съм пробвала :)
1
1