Домашен орехов ликьор

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
228
751
208
618
1
15/01/2016
"Ароматен и здравословен начин да вдигнете наздравица с приятели "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 шише
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 842
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ракия - 1 литър домашна
  • зелени орехчета - около 50 бр.
  • захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-литров буркан слагам измитите и нарязани зелени орехчета.

Заливам ги с домашната ракия и ги оставям да престояват на слънчево място около 2 месеца (колкото повече стоят, ликьорът става по-хубав).

След това течността се прецежда в тензух и се прибавя захарта.

Отново престоява и се разклаща периодично около седмица и след това се оставя да се утаи известно време.

Прецежда се отново и чак тогава се консумира в по-малки количества.

Стилен иноксов охладител за вино ф12
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен иноксов охладител за вино ф12
40.00 лв.
Виж ››

Вдигайте щастливи наздравици винаги с охладено питие, благодарение на този практичен и стилен охладител за вино, който ще поддържа желаната температура на напитката.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мариела Христова
Аз го правя само със зелени орехчета и с другите не съм опитвала.
0
0
Марина
Марина
15.01.2016 15:44
Само със зелени орехи ли става? Питам, защото имам доста орехи и мислех за нещо подобно да ги използвам, но не знам дали ще се получи.
0
0