Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна баварска горчица

Домашна баварска горчица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Домашна баварска горчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ако обичате горчица, но често прибягвате до тази в магазините, време е да промените това - вкусът на тази домашно приготвена баварска е просто несравним"

Необходими Продукти

  • горчица - 1/2 ч.ч. на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • карамфилче - 3 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кафява захар - 3/4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горчицата (синап) на прах се смесва със солта. Черният пипер се смесва с оцета. Дафиновият лист и карамфилчетата се натрошават на ситно и се добавят в оцета.

Кипва се и се добавя водата и кафявата захар. Сместа се кипва още веднъж и се разбърква, докато захарта се разтвори напълно.

Прецежда се през сито, докато е гореща, и се добавя към сместа с горчицата. Разбърква се добре.

Слага се в буркан, затваря се добре и се оставя да изстине. След това се оставя в хладилника за 2 дни и е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: