Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна горчица

Домашна горчица

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашна горчица
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Винаги ще имате под ръка в хладилника буркан със свежа домашна горчица без добавки и консерванти"

Необходими Продукти

  • синапено семе - 100 г
  • бяло вино - 1.5 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мед - 3 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • къри - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете синапеното семе в купа.

Прибавете виното, оцета и водата и оставете за една нощ така.

На сутринта присипете в блендер.

В блендера прибавете и меда и подправките. Пасирайте, докато не получите хомогенна смес.

Така ще получите гъста домашна горчица, а който обича по-рядка, може да добави още вода, оцет и вино до желаната гъстота.

Насипете в бурканчета и съхранявайте домашната горчица в хладилник до 6 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: