Начин на приготвяне
Почистените от обелките картофи се режат на колелца. Запържваме ги в малко масло и ги отцеждаме от мазнината. В същия съд обработваме нарязаните печурки. След това и тях отцеждаме от мазнината.
Вземаме каймата и правим кюфтенца от нея. Запържваме ги в масло за не повече от 3 минути. В голяма тава подреждаме всички изпържени продукти, като спазваме някаква последователност. Обливаме ги с мазнината, в която сме ги пържили и овкусяваме. Слагаме яденето в загрята на 200 градуса фурна и печем близо половин час.
Докато те се готвят, приготвяме соса. За него изпържваме останалата част от маслото с брашно на бавен огън. На тънка струя към полученото добавяме разбитите жълтъци, сметаната, двата вида мляко. Овкусяваме и бъркаме до сгъстяване.
С получения сос заливаме готовото ястие. Поръсваме допълнително с настърган кашкавал и парченца копър. Връщаме във фурната и печем до получаването на златиста коричка.