Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Кюфтенца с картофи и гъби под шуба

Кюфтенца с картофи и гъби под шуба

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Кюфтенца с картофи и гъби под шуба
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 500 г овкусена
  • печурки - 5 бр. едри
  • масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 150 г настърган
  • копър - 2 - 3 стръка
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - на вкус
  • сметана - 50 мл течна(без сол)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от обелките картофи се режат на колелца. Запържваме ги в малко масло и ги отцеждаме от мазнината. В същия съд обработваме нарязаните печурки. След това и тях отцеждаме от мазнината.

Вземаме каймата и правим кюфтенца от нея. Запържваме ги в масло за не повече от 3 минути. В голяма тава подреждаме всички изпържени продукти, като спазваме някаква последователност. Обливаме ги с мазнината, в която сме ги пържили и овкусяваме. Слагаме яденето в загрята на 200 градуса фурна и печем близо половин час.

Докато те се готвят, приготвяме соса. За него изпържваме останалата част от маслото с брашно на бавен огън. На тънка струя към полученото добавяме разбитите жълтъци, сметаната, двата вида мляко. Овкусяваме и бъркаме до сгъстяване.

С получения сос заливаме готовото ястие. Поръсваме допълнително с настърган кашкавал и парченца копър. Връщаме във фурната и печем до получаването на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: