Начин на приготвяне
За да приготвя кюфтенцата, използвах кайма смес от свинско и телешко.
Настъргах суровите картофи и овкусих със сол и чубрица.
Към тях прибавих ситно нарязаните лук и чесън, както и гъбите, аз използвах печурки, които нарязах на дребни кубчета.
Разбърках всичко с лъжица и прибавих каймата и едно яйце. Отново разбърках с лъжица и прибрах готовата смес в хладилника за 5-6 часа.
Непосредствено преди пържене оформих малки топки от сместа, които леко сплесках, за да се сготвят по-лесно.
Пържих кюфтетата, докато станат златисто кафяви.
След това извадих от тигана и подредих кюфтенца с картофи и гъби върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина.